gbhy65Vfbtge45Ytg65GEsGets
Comments Off on 3D Printing Ontwikkelingen Bij Architectural Design

3D printing neemt een hoge vlucht, ook bij architectural design wordt 3D printen steeds vaker toegepast. Al dan niet met schaalmodellen dan wel met proeven voor complete woningen die in 3D worden geprint.

Voordelen 3D Geprinte Maquettes

Voordeel van het printen van een schaalmodel is dat het productie proces stukken korter is en maquettes kunnen worden opgeleverd bij aanvang van het ontwerp proces en niet pas wanneer het ontwerp proces in een later stadium is.

Voordelen 3D Geprinte Huizen, Gebouwen en Woningen

Voordelen van het printen van echte huizen, gebouwen en in de toekomst zelfs wolkenkrabbers is dat het kosten efficiënt is, milieuvriendelijk (o.a. minder CEO uitstoot, minder energie verbruik en afval kan worden gebruikt als constructie materiaal) en snelle doorlooptijden mogelijk zijn. Het is zelfs mogelijk om huizen te pinten binnen 24 uur!

Om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden e voordelen bij het printen van huizen kunt u het beste deze Ted presentatie bekijken.

Hieronder enkele video presentaties van toepassingen van 3D printing bij architectural design.

Piet Meijs van Rietveld Architects laat zien hoe hun Objet 3D-printer helpt hun architectonisch model productie en communicatie met klanten verbeterd.

Een bedrijf in China, Shanghai gebruikt 3D-printers om 10 volledige huizen te printen in slechts 1 dag!

3D Grachtenpand Geprint in Amsterdam

Ook in Amsterdam wordt er druk ge-experimenteert met het 3D printen van huizen. Zo kunt u op de Badhuiskade 11 te Amsterdam het proces bewonderen van 3D Print Canal House in the making!

Video Presentatie 3D Huizen Printer Van US Architects

3D Print Canal House from 3D Print Canal House on Vimeo.

U kunt het 3D Print Canal House 3 dagen per week bezichtigen in Amsterdam. Van donderdag tot zaterdag van 11:00 tot 17:00. De entree bedraagt €2,50 en komt inclusief audio tour (neem uw koptelefoon of oordopjes mee).

Adres: Tolhuisweg 7, 1031 CL, Amsterdam North.

Hieronder enkele afbeeldingen welke gepubliceerd zijn door Yoav Lerman onder creative commons licence.

 

Comments are closed.